Groententaart

Van de rabarbertaart van gisteren was nog een portie gistdeeg over. Hiervan wou ik een rijsttaart maken maar op vraag van onze Thomas werd het een groententaart. De rijstpap was wel al klaar maar geen probleem, die zou wel op geraken. En het werden originele rijsttaartjes want er was nog een beetje deeg over. Een foto van de rijsttaartjes post ik later.

dit heb je nodig:
voor de taart: taartvorm van 28 à 30 cm met gistdeeg
dit heb je nodig voor de vulling:  ajuin (diepvries), broccoli (diepvries), prei (diepvries), 2 pakjes spekblokjes (diepvries), beetje boter, kruiden: peterselie en koriander (diepvries), Herbamare kruiden, 3 eieren, beetje melk

voor de afwerking: verse tomaten

Zo maak je ze:
  • ontdooi de groenten in de microgolf, leg op een propere keukenhanddoek en droog goed af - ontdooi de spekblokjes
  • bak de spekblokjes in een beetje boter in de pan
  • schik de groenten in de taartvorm - schik er de spekblokjes op
  • klop de eieren en de melk met de kruiden door elkaar en verdeel over de taartvorm
  • bak 30 minuten op 180° C
  • dien warm op en serveer er een tomaatje bij

Reacties

Populaire posts