Dit heb je nodig
voor het deeg
3 eieren - 2 eidooiers - 60 g bloem - 60 g suiker
voor de vulling
5 ananasschijven uit blik (op sap) - 2 lp witte suiker - 1,5 dl room (min. 30% vg) - 2 lp bloemsuiker
voor de afwerking
3 lp amandelschilfers
bakgerief
bakplaat - bakpapier - mixer en/of keukenrobot met kloppers - bolkom - zeef - deegspatel - mes - groentenplank - kleine kookpot - keukenweegschaal - hoge beker - kleine bakpan - lange schaal - keukenhanddoek
Zo maak je de rolbiscuit
Biscuitdeeg bereiden
- Doe 3 eieren, 2 eidooiers en 60 g suiker in een kom van de mixer of keukenrobot.
- Klop 10 min. met de kloppers tot een luchtige witte massa.
- Zeef 60 g bloem boven het mengsel en schep het voorzichtig om.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort het deeg op het papier en strijk het uit tot ong. 25 cm op 30 cm.
- Schuif de bakplaat met het deeg in de oven en bak 10 min. op 190° C.
- Leg een nette vochtige keukenhanddoek open op het werkblad.
- Draai de gebakken biscuit onmiddellijk om op de vochtige keukenhanddoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
- Rol de biscuit op door met de handdoek zachtjes de biscuit verder te duwen. Let erop dat je de handdoek niet mee oprolt!
- Laat de biscuit afkoelen onder de vochtige handdoek.
De vulling bereiden
- Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en doe in een kleine kookpot.
- Voeg 2 lepels witte suiker toe e breng aan de kook.
- Laat op een zacht vuur verder koken tot confituurdikte.
- Laat het mengsel afkoelen.
De slagroom opkloppen
- Doe 1,5 dl room en 2 lepels bloemsuiker in een hoge beker en klop stijf met de kloppers van de mixer.
Afwerking
- Rooster 3 lepels amandelschilfers in een kleine bakpan zonder vetstof. Let erop dat de amandelen niet aanbranden!
- Ontrol de biscuit en bestrijk met 2/3 van de stijfgeklopte slagroom.
- Verdeel de ananasvulling over de slagroom.
- Rol de biscuit stevig op en leg hem op een lange schaal.
- Smeer de overige slagroom op de bovenkant en zijkanten van de biscuit.
- Strooi als afwerking de geroosterde amandelschilfers in de slagroom.
Reacties
Een reactie posten