Appeltaart
Dit heb je nodig
Voor de taart: 200 g boter - 200 g suiker - 2 pakjes vanillesuiker (2 x 10 g) - 4 eieren - sap van 1/2e citroen - 300 g zelfrijzende bloem - 4 appelen
Voor de afwerking: 2 lp ananas- of abricozenconfituur
Kookgerief: keukenweegschaal, bolkom, elektrische mixer met kloppers, zeef, Tefal taartvorm 27 cm doorsnede, borsteltje (om in te boteren), pottenlikker, aardappelmesje, ovenwanten, 2 taartroosters, kleine kookpot, borsteltje (om te glaceren)
Zo maak je de appeltaart
- Roer de boter tot room, voeg suiker en vanillesuiker toe.
- Klop er één voor één de eieren onder.
- Voeg citroensap toe.
- Zift de bloem er onder.
- Beboter en bebloem de taartvorm en doe het deeg erin.
- Snijd de appel in 4, schil en verwijder het klokhuis. Snijd in dunnere schijfjes.
- Duw de appelschijfjes in kransvorm lichtjes in het deeg.
- Bak 1 u op 150 à 170° C in een (warmelucht)oven.
Zo werk je de appeltaart af
- Haal de taart na het bakken direct uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
- Zet de taartvorm op een ronde taartrooster.
- Maak indien nodig de taart een beetje los van de rand.
- Leg een taartrooster omgekeerd bovenop de taart en keer alles samen om.
- Verwijder de taartvorm, leg het rooster op de taart en keer de taart opnieuw om tussen de 2 roosters.
- Verwarm de confituur met een beetje water in een kookpot en bestrijk er de taart mee.
goed idee om een cake te bakken in een taart vorm ! Heb hem gebakken en ze vonden het heel lekker hier.
BeantwoordenVerwijderen