Appeltaart


Er lagen enkele appels onder de laagstam appelboom in onze tuin. Tijd om ze te verwerken in fijne appeltaart.

Dit heb je nodig
Voor de taart: 200 g boter - 200 g suiker - 2 pakjes vanillesuiker (2 x 10 g) - 4 eieren - sap van 1/2e citroen - 300 g zelfrijzende bloem - 4 appelen

Voor de afwerking: 2 lp ananas- of abricozenconfituur

Kookgerief: keukenweegschaal, bolkom, elektrische mixer met kloppers, zeef, Tefal taartvorm 27 cm doorsnede, borsteltje (om in te boteren), pottenlikker, aardappelmesje, ovenwanten, 2 taartroosters, kleine kookpot, borsteltje (om te glaceren)

Zo maak je de appeltaart
  • Roer de boter tot room, voeg suiker en vanillesuiker toe.
  • Klop er één voor één de eieren onder.
  • Voeg citroensap toe.
  • Zift de bloem er onder.
  • Beboter en bebloem de taartvorm en doe het deeg erin.
  • Snijd de appel in 4, schil en verwijder het klokhuis. Snijd in dunnere schijfjes.
  • Duw de appelschijfjes in kransvorm lichtjes in het deeg.
  • Bak 1 u op 150 à 170° C in een (warmelucht)oven.

Zo werk je de appeltaart af
  • Haal de taart na het bakken direct uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
    • Zet de taartvorm op een ronde taartrooster.
    • Maak indien nodig de taart een beetje los van de rand.
    • Leg een taartrooster omgekeerd bovenop de taart en keer alles samen om.
    • Verwijder de taartvorm, leg het rooster op de taart en keer de taart opnieuw om tussen de 2 roosters. 
  • Verwarm de confituur met een beetje water in een kookpot en bestrijk er de taart mee.


Reacties

  1. goed idee om een cake te bakken in een taart vorm ! Heb hem gebakken en ze vonden het heel lekker hier.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts