Appeltaart
Dit heb je nodig: 200 g boter, 200 g suiker, 2 p vanillesuiker, 4 eieren, sap van 1/2e citroen, 300 g zelfrijzende bloem, 4 appelen, 2 lp ananasconfituur - mixer, Tefal taartvorm 27 cm doorsnede
Zo maak je de appeltaart
- roer de boter tot room, voeg suiker en vanillesuiker toe
- klop er één voor één de eieren onder
- voeg citroensap toe
- zift de bloem er onder
- beboter en bebloem de taartvorm en doe het deeg erin
- schil de appel, snijd in 4 en verwijder het klokhuis - snijd in dunner schijfjes
- duw de appelschijfjes in kransvorm lichtjes in het deeg
- bak 1 u op 175° C
Zo werk je de appeltaart af
- haal de taart na het bakken direct uit de vorm en laat op een rooster afkoelen
- verwarm de confituur met een beetje water in een kookpot en bestrijk er de taart mee
goed idee om een cake te bakken in een taart vorm ! Heb hem gebakken en ze vonden het heel lekker hier.
BeantwoordenVerwijderen