Appeltaart


Er lagen enkele appels onder de laagstam appelboom in onze tuin. Tijd om ze te verwerken in fijne appeltaart.

Dit heb je nodig: 200 g boter, 200 g suiker, 2 p vanillesuiker, 4 eieren, sap van 1/2e citroen, 300 g zelfrijzende bloem, 4 appelen, 2 lp ananasconfituur - mixer, Tefal taartvorm 27 cm doorsnede

Zo maak je de appeltaart
  • roer de boter tot room, voeg suiker en vanillesuiker toe
  • klop er één voor één de eieren onder
  • voeg citroensap toe
  • zift de bloem er onder
  • beboter en bebloem de taartvorm en doe het deeg erin
  • schil de appel, snijd in 4 en verwijder het klokhuis - snijd in dunner schijfjes
  • duw de appelschijfjes in kransvorm lichtjes in het deeg
  • bak 1 u op 175° C

Zo werk je de appeltaart af
  • haal de taart na het bakken direct uit de vorm en laat op een rooster afkoelen
  • verwarm de confituur met een beetje water in een kookpot en bestrijk er de taart mee


 

Reacties

  1. goed idee om een cake te bakken in een taart vorm ! Heb hem gebakken en ze vonden het heel lekker hier.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts