Flinterdunne pannenkoeken

Als de kippen terug volop eitjes leggen is het hier regelmatig pannenkoekendag. Het recept dat ik al jaren gebruik komt uit Ons Kookboek van KVLV: de minuutpannenkoeken op pagina 218. Ik maak altijd een dubbele portie deeg en gebruik twee pannen zodat het bakken supersnel gaat. Bak de pannenkoeken heel dun, zo zijn ze het lekkerst.

Dit heb je nodig: 200 g zelfrijzende bloem, 0,5 l melk, 30 g kristalsuiker, 1 pakje vanillesuiker, 4 eieren, boter, siroop - bolkom, elektrische klopper, grote ronde schotel, twee pannen, pollepel, schepspaan

Zo maak je ze:
  • zeef de bloem in een bolkom en meng met de kristal- en vanillesuiker
  • voeg de eieren en de melk toe en klop alles door elkaar
  • smelt een klontje boter in de pan
  • wacht tot de pan goed warm is om te beginnen bakken
  • doe een kleine pollepel deeg in de pan, laat bakken
  • draai, als het deeg 'droog' is, de pannenkoek om met een schepspaan
  • laat eventjes bruinen langs de andere kant
  • schuif de pannenkoek op een grote ronde schotel
  • dien op met siroop

Reacties

  1. Bedankt om dit recept online te posten! Ik woon sinds een aantal jaar in het buitenland en heb hier geen KVLV kookboek bij de hand, maar dankzij jouw blog kan ik toch de lekkerste pannenkoeken op tafel toveren :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts