Konijn met pruimen

Gisteren vroeg opgestaan, net als deze morgen nog voor 6 u. De ganse voormiddag gestreken. Vorig weekend nog gewerkt voor KVLV en zo de strijk verwaarloosd. Ik vond dat ik in de namiddag het recht had om 'tijdschriftenbladernamiddag' te houden. Daar geniet ik van. In Maisons à vivre campagne stond het recept 'tajine de lapin aux pruneaux'. In de diepvries had ik nog een konijn en de rest van ingrediënten waren ook in huis. Konijn met pruimen en brood stond 's avonds op het menu.

Dit heb je nodig:
- voor de bereiding van het konijn: olijfolie, 1 konijn (uit de diepvries), 1 ajuin, 1 bouillonblokje, peper, zout, gember, mini potje gemalen saffraan, maiszetmeel - snelkookpan, grote bakpan
- voor de pruimensaus: 1 zakje gedroogde pruimen, half tas sterke koffie, beetje kaneel, suiker, aardappelzetmeel

Zo maak je het konijn:
  • pel en snijd de ajuin in stukjes - doe olijfolie in de snelkookpan en bak de ajuin erin
  • bak de ontdooide stukken konijn in olijfolie in de grote bakpan bruin en kruid met peper, zout, gember en saffraan
  • doe het gebruinde konijn bij de ajuin in de snelkookpan en voeg 0,5 l water toe
  • sluit de snelkookpan en laat koken op een hoog vuur
  • zet het vuur lager als er stoom ontsnapt en laat dan 30 minuten garen
  • laat de druk uit de snelkookpan en open het deksel
  • voeg een bouillonblokje toe
  • los een beetje maiszetmeel op in een beetje koud water en dik het vleessap ermee
Zo maak je de pruimensaus:
  • kook de pruimen in ruim water
  • los een beetje kaneel op in een tas sterke kofie en voeg bij de pruimen
  • bind de saus met aardappelzetmeel
  • voeg suiker toe naar smaak

Reacties

Populaire posts