Gehaktbroodje met paprika's

 

Dit heb je nodig: 1 kg kalfsgehakt, 3 rode paprika's, 200 g paneermeel, 1 ei, 2 teentjes knoflook, 2 ajuinen, peper en zout, tijm, een beetje olijfolie - vuurvaste ovenschotel, keukenborsteltje, aluiniumfolie

Zo maak je het:
  • was de paprika's, verwijder de steel en snijd ze in 4
  • verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen
  • blancheer de paprika repen 
  • voeg het ei, paneermeel, fijngesnipperde ajuin, fijngesnipperde knoflook en kruiden bij het gehakt
  • kneed alles goed onder elkaar
  • doe een beetje olijfolie in de ovenschotel en smeer de bodem en de randen ermee in
  • doe een laag gehakt (de helft) in de ovenschotel en verdeel over de bodem
  • schik daar de paprika's op
  • doe de rest van het gehakt op de paprika's en verdeel zodat de paprika's bedekt zijn
  • dek af met aluminiumfolie
  • gaar in een 10 min voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte) op 180° C gedurende 1 u
Dien op met tomatensaus met broodjes, aardappelen of rijst.

Reacties

Populaire posts