Gehaktbroodje met paprika's
Dit heb je nodig: 1 kg kalfsgehakt, 3 rode paprika's, 200 g paneermeel, 1 ei, 2 teentjes knoflook, 2 ajuinen, peper en zout, tijm, een beetje olijfolie - vuurvaste ovenschotel, keukenborsteltje, aluiniumfolie
Zo maak je het:
- was de paprika's, verwijder de steel en snijd ze in 4
- verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen
- blancheer de paprika repen
- voeg het ei, paneermeel, fijngesnipperde ajuin, fijngesnipperde knoflook en kruiden bij het gehakt
- kneed alles goed onder elkaar
- doe een beetje olijfolie in de ovenschotel en smeer de bodem en de randen ermee in
- doe een laag gehakt (de helft) in de ovenschotel en verdeel over de bodem
- schik daar de paprika's op
- doe de rest van het gehakt op de paprika's en verdeel zodat de paprika's bedekt zijn
- dek af met aluminiumfolie
- gaar in een 10 min voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte) op 180° C gedurende 1 u
Reacties
Een reactie posten