Aspergesoep


Dit heb je nodig: 500 g geschilde asperges, 2 l bouillon (van 3 groentebouillonblokjes), 60 g bloem + 60 g boter (voor roux), beetje zout, fijngehakte peterselie - soepmixer, klopper, kookpot (2, à 3 l)

Zo maak je ze:
  • snijd de asperges in stukjes van 1 cm en bewaar de toppen apart,
  • kook de stukjes gaar in licht gezouten water (5 min.), laat ze uitlekken in een vergiet en kook de topjes in hetzelfde water gaar,
  • mix de asperges, doe er eventueel een beetje bouillon bij,
  • maak roux van de boter en de bloem en leng aan met de bouillon,
  • voeg op het einde de gemixte asperges toe,
  • werk af met de aspergepunten en fijngehakte peterselie.
Voor een feestelijke roomsoep werk je ze af met een beetje room en een eidooier.

Reacties

  1. Dat is lang geleden Christine, dacht al dat je van de blogwereld verdwenen was.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heb lange tijd geen foto's kunnen invoegen bij mijn blogberichten - en berichten zonder foto's zijn maar saai

      Verwijderen
  2. Oh dat is het. Ik dacht dat je zoveel werk had dat het er niet van kwam.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts