Kabeljauw met mosterdkaassaus, tomatenslaatje en aardappelpuree
Kabeljauw met mosterdkaassaus
Tomatenslaatje
Aardappelpuree
KABELJAUW MET MOSTERDKAASSAUS - 365 dagen Weight Watchers
Dit heb je nodig voor 4 personen
voor de vis: 4 kabeljauwfilets - ovenschotel
voor de saus: 500 g champignons, bakboter, 2 visbouillonblokjes, 600 ml water, 40 g maiszetmeel, 4 koffielepels zachte mosterd, 3 eetlepels versgeperst citroensap, 90 g geraspte Emmenthal light, 250 g grijze garnalen, peper en zout - bakpan, 2 houten spatels, maatbeker, kookpan, klopper, vork, kommetje, weegschaal
Zo maak je de mosterdkaassaus:
- Was de champignons.
- Bak ze met een beetje boter in de pan.
- Verwarm het water en los er de visbouillonblokjes in op.
- Los het maiszetmeel op in een kommetje met water. Bind er de bouillon mee.
- Voeg de mosterd, het citroensap en de geraspte kaas toe. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de gebakken champignons en de garnalen bij de saus.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Zo maak je de kabeljauw:
- Schik de kabeljauw in een vuurvaste schotel.
- Giet de saus over de vis.
- Laat 20 minuten garen in de oven op 175° C.
- Dien op met een slaatje en aardappelpuree.
TOMATENSLAATJE - Puur Genieten van Pascale Naessens
Dit heb je nodig: 4 rijpe tomaten, doosje kleine trostomaatjes, 10 gedroogde tomaten, 2 rode uien, peper en zout, enkele blaadjes verse basilicum, balsamicoazijn, olijfolie - snijplank, scherp mes, mengkom, slakom
Zo maak je het slaatje:
- Was de tomaten en de trostomaatjes.
- Snijd het harde stengeldeel uit de tomaten. Bij de trostomaatjes hoef je dit niet te doen.
- Snijd de grote tomaten in stukken, halveer de trostomaatjes en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Doe alle stukjes in een mengkom.
- Pel en snijd de uien in ringen. Doe bij de tomaten.
- Kruid met peper en zout.
- Knijp met je handen het vocht uit de groentenmix.
- Werk af met een scheut olijfolie en balsamicoazijn.
- Schep de groenten in een slakom en versier met balilicum. Het vocht gebruik je als vinaigrette.
AARDAPPELPUREE - Ons Kookboek van KVLV
Dit heb je nodig: 1 kg aardappelen, 2,5 dl melk, 25 g boter, peper en zout, nootmuskaat, eventueel 2 eidooiers - pureestamper, kookpot, houten lepel
Zo maak je de puree:
- Schil de aardappelen, was ze in water en kook ze in lichtgezouten water in 20 minuten gaar.
- Giet het wateraf en schud de aardappelen op zodat het laatste vocht verdampt.
- Stamp ze fijn met een pureestamper.
- Warm de melk op en voeg samen met de boter bij de puree. Meng alles goed onder elkaar.
- Breng op smaak met de kruiden (zout, peper, nootmuskaat) en voeg eventueel de eidooiers toe.
- Weer goed mengen tot je een gladde puree bekomt.
- Dien op in een ovenschotel of in individuele kommetjes.
Reacties
Een reactie posten