Pengasius met gewokte broccoli en rijst


Dit heb je nodig
1 pengasiusfilet per persoon, rijst, 1 brollcoli, 1 bakje kerstomaten (250 g), spekreepjes, olijfolie, 1 kippenbouillonblokje, 200 ml water,peper en zout, bakboter - wok, houten spatels, bakpan, vergiet, aardappelmesje, groenteplank, maatbeker, keukenpapier

Zo bereidt je de schotel

  • Reinig en was de broccoli. Verdeel in roosjes. Laat uitlekken.
  • Was de kerstomaatjes en snijd in de helft.
  • Los het bouillonblokje op in 200 ml water
  • Kook de rijst gaar in licht gezouten water.
  • Verhit de olie in de wok en bak de broccoliroosjes beetgaar.
  • Voeg de tomatenstukjes toe en blus met de bouillon.  
  • Voeg op het einde de spekreepjes toe.

  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Smelt een klontje bakboter in de pan en bak de vis. Kruid langs beide kanten met peper en zout.

  • Dien de vis op met de rijst en groenten.

Reacties

Populaire posts