Pengasius met gewokte broccoli en rijst
Dit heb je nodig
1 pengasiusfilet per persoon, rijst, 1 brollcoli, 1 bakje kerstomaten (250 g), spekreepjes, olijfolie, 1 kippenbouillonblokje, 200 ml water,peper en zout, bakboter - wok, houten spatels, bakpan, vergiet, aardappelmesje, groenteplank, maatbeker, keukenpapier
Zo bereidt je de schotel
- Reinig en was de broccoli. Verdeel in roosjes. Laat uitlekken.
- Was de kerstomaatjes en snijd in de helft.
- Los het bouillonblokje op in 200 ml water
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water.
- Verhit de olie in de wok en bak de broccoliroosjes beetgaar.
- Voeg de tomatenstukjes toe en blus met de bouillon.
- Voeg op het einde de spekreepjes toe.
- Dep de vis droog met keukenpapier.
- Smelt een klontje bakboter in de pan en bak de vis. Kruid langs beide kanten met peper en zout.
- Dien de vis op met de rijst en groenten.
Reacties
Een reactie posten