Speculaas

 

Maak speculaasdeeg een dag op voorhand. Leg het deeg een nacht in de kelder of koelkast om te rusten.

Dit heb je nodig voor 75 stuks
1 kg zelfrijzende bloem, 500  boter, 350 g kristalsuiker, 350 g bruine suiker, 2 kl kaneel, 2 eieren, 1 likeurglaasje water - speculaasvorm, mixer met deegkneders (spiraalvorm), sterk garen, bakpapier, taartrooster, keukenborsteltje

Zo maak je speculaas
  • doe bloem, suiker, boter, kaneel, eieren en water samen in een gorte kom en kneed met de deegkneders - verwerk eventueel telkens de helft van de ingrediënten, dat kneed makkelijker en doe op het einde de twee mengsels bij elkaar
  • laat een nacht in de kelder of koelkast rusten
  • kneed opnieuw en maak een rol van het deeg
  • bestuif de speculaasvorm lichtjes met bloem, verdeel de bloem met een borsteltje
  • snijd schijfjes van de deegrol en duw met de handpalm in de vorm
  • trek met een stukje sterk garen langs de vorm - het teveel aan deeg wordt weggehaald
  • leg een bakvel op de bakplaat
  • haal het deeg voorzichtig uit de vorm en schik op de bakplaat met ong. 4 cm tussenruimte
  • bak op 175 à 200° C - ik bakte 20 min. op 175° C in een warmeluchtoven
  • schep van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster

Reacties

Populaire posts