Speculaas
Dit heb je nodig voor 75 stuks
1 kg zelfrijzende bloem, 500 boter, 350 g kristalsuiker, 350 g bruine suiker, 2 kl kaneel, 2 eieren, 1 likeurglaasje water - speculaasvorm, mixer met deegkneders (spiraalvorm), sterk garen, bakpapier, taartrooster, keukenborsteltje
Zo maak je speculaas
- doe bloem, suiker, boter, kaneel, eieren en water samen in een gorte kom en kneed met de deegkneders - verwerk eventueel telkens de helft van de ingrediënten, dat kneed makkelijker en doe op het einde de twee mengsels bij elkaar
- laat een nacht in de kelder of koelkast rusten
- kneed opnieuw en maak een rol van het deeg
- bestuif de speculaasvorm lichtjes met bloem, verdeel de bloem met een borsteltje
- snijd schijfjes van de deegrol en duw met de handpalm in de vorm
- trek met een stukje sterk garen langs de vorm - het teveel aan deeg wordt weggehaald
- leg een bakvel op de bakplaat
- haal het deeg voorzichtig uit de vorm en schik op de bakplaat met ong. 4 cm tussenruimte
- bak op 175 à 200° C - ik bakte 20 min. op 175° C in een warmeluchtoven
- schep van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster
Reacties
Een reactie posten