Appelcake

 

Dit heb je nodig
140 g melkerijboter, 200 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 200 g zelfrijzende bloem, 4 eieren, 3 appelen
keukengerief: hoge beker, bolkom, mixer met kloppers, zift, klopper, cakevorm, borsteltje om vorm in te boteren, vork, mes, taartrooster, oven

Zo bak je appelcake
  • Scheid eiwitten van eidooiers. Doe de eiwitten in een hoge beker, de dooiers in een bolkom.
  • Klop het eiwit stijf. Zet even opzij.
  • Doe de boter, suiker en vanillesuiker bij de eidooiers in de bolkom. 
  • Mix met de kloppers tot een homogene massa.
  • Voeg de gezeefde bloem toe en daarna de stijfgeklopte eiwitten.
  • Boter de cakevorm in en bestuif met bloem.

  • Doe 2/3e van het deeg in de vorm en verdeel over de bodem.
  • Snijd de appelen in 4, verwijder het klokhuis en schil ze. Snijd in dunnere partjes en schik ze op het deeg.
  • Breng de rest van het deeg in de vorm over de appelen. Schik opnieuw appelschijfjes op het deeg. 

  • Bak 1 u op 150 Ć  170° C.
  • Haal de cake uit de oven. Snijd de zijkanten voorzichtig los met een mes. Ontvorm de cake op een taartrooster.
  • Laat afkoelen.

Reacties

  1. Ik heb de cake gisteren met succes gebakken: ze smaakt heerlijk! Het aantal eieren dat jij hebt gebruikt, staat niet bij het recept vermeld, maar ik gebruikte er 4, klopt dat? Ik breng heel graag een bezoekje aan jouw blog om kookinspiratie op te doen. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn Hilde dat je de cake lekker vindt en regelmatig eens bij 'Kook Gerief' komt kijken. Ik vergat inderdaad de 4 eieren bij de ingrediƫntenlijst te zetten. Ondertussen is dit rechtgezet :) Bedankt voor de opmerking!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts