Hesp in de oven
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 300 g ontvette hesp
- 1 groene paprika
- 1 ajuin
- 50 g droog brood of paneermeel
- 2 à 3 eieren
- ananas uit blik op sap
- 4 kl Solo
- nootmuskaat, peper, zout, paprikapoeder
Zo maak je hesp in de oven
- Snijd de hesp in stukjes.
- Was de paprika, verwijder de steel, de tussenschotten en de pitten en snijd in stukjes.
- Reinig de ajuin en snijd in stukjes.
- Verkruimel het brood.
- Meng de hesp met de paprikastukjes, de ajuin en het broodkruim.
- Kruid met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat.
- Klop de eieren los en meng ze samen met de boter onder het hespmengsel.
- Verwarm de oven voor op 175° C.
- Leg bakpapier in de ovenschotel.
- Schik ananasschijven op de bodem en eventueel tegen de rand.
- Doe het hespmengsel in de schotel en druk goed aan.
- Bak op 175° C gedurende 1 u.
- Dien warm of koud op.
Tip: Lekker met rijst en fruit.
Reacties
Een reactie posten