Hesp in de oven


Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  •  300 g ontvette hesp
  • 1 groene paprika
  • 1 ajuin
  • 50 g droog brood of paneermeel
  • 2 à 3 eieren
  • ananas uit blik op sap
  • 4 kl Solo
  • nootmuskaat, peper, zout, paprikapoeder
keukengerief: snijplank, mes, bolkom, ovenschotel (1 l inhoud), vork, houten lepel, bakpapier, oven

Zo maak je hesp in de oven
    • Snijd de hesp in stukjes. 
    • Was de paprika, verwijder de steel, de tussenschotten en de pitten en snijd in stukjes.
    • Reinig de ajuin en snijd in stukjes.
    • Verkruimel het brood.

    • Meng de hesp met de paprikastukjes, de ajuin en het broodkruim.

    • Kruid met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat.
    • Klop de eieren los en meng ze samen met de boter onder het hespmengsel.
    • Verwarm de oven voor op 175° C.
    • Leg bakpapier in de ovenschotel.
    • Schik ananasschijven op de bodem en eventueel tegen de rand. 
    • Doe het hespmengsel in de schotel en druk goed aan. 

    • Bak op 175° C gedurende 1 u.
    • Dien warm of koud op.

    Tip: Lekker met rijst en fruit.

    Reacties

    Populaire posts