pizza met champignons



Dit heb je nodig: Herta pizzadeeg (ik gebruikte 'rond & dikke bodem-deeg'), enkele lepels Manna bolognaisesaus, enkele champignons, 1/2 ajuin, een handvol kerstomaten, 1/2 rode paprika, peper, Dr. Vogel Herbamare kruiden, een beetje gemalen kaas - conventionele oven, ovenplaat, vork, soeplepel, snijplank, aardappelmesje, dunschiller

 

Opmerking: Op de verpakking staat er dat je het deeg best 20 min. voor gebruik uit de koelkast haalt.

Zo maak je de pizza:
  • Haal het deeg uit de verpakking en rol het open. Plooi de randen van het deeg om naar boven. Prik met een vork gaatjes over de bodem. Knip de hoeken van het papier korter af zodat ze de verwarmingselementen in de oven niet kunnen raken. Leg het deeg (met papier eronder) op de ovenbakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 200° C (boven- en onderwarmte).
  • Reinig en snijd de groenten: 
    • champignons wassen en in schijfjes snijden,
    • paprika schillen met een dunschiller, in 2 snijden, de zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden,
    • ajuin pellen, in de helft snijden en in ringen snijden,
    • kerstomaten wassen en halveren.
  • Besmeer de bodem van het deeg met enkele lepels saus.
  • Schik er de champignons, de paprika, ajuin en kerstomaten over.
  • Kruid met peper en Herbamare.

  • Verdeel de kaas over de groenten. Ik maak een halve met kaas voor mezelf en een halve zonder kaas voor Herwig.


    • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza 25 min. op 200° C.


    Reacties

    Populaire posts