Tiramisu
Dit heb je nodig voor 4 à 6 personen: 250 g mascarpone - 2 eieren -1 pakje vanillesuiker - 1 eetlepel suiker - 1/2 kop sterke koffie - amaretto (amandellikeur) - madeirakoekjes - cacaopoeder
keukengerief: bolkom, hoge beker, mixer met kloppers, keukenweegschaal, kloppper, grote rechte schaal of individuele glaasjes, pottenlikker
Zo maak je tiramisu:
- Doe de eidooiers in een bolkom, de eiwitten in een hoge beker. Klop de eiwitten stevig.
- Meng de mascarpone met de suiker, vanillesuiker en de eidooiers.
- Schep het stijfgeklopte eiwit luchtig onder de mascarpone.
- Kies ofwel een grote schaal ofwel individuele glaasjes om de mascarpone in af te werken.
- Leg een laag madeirakoekjes en overgiet voorzichtig met koffie en amaretto. Iets minder dan de koekjes kunnen opnemen.
- Giet of schep op de koekjes een laag mascarponecrème. Wissel af tot de crème op is en eindig met een laag crème.
- Plaats minstens 4 u in de koelkast.
- Werk net voor het serveren af met gezeefde cacaopoeder.
Reacties
Een reactie posten