zaterdag 28 januari 2017

Rolbiscuit met ananas


Dit heb je nodig

voor het deeg

3 eieren - 2 eidooiers - 60 g bloem - 60 g suiker

voor de vulling

5 ananasschijven uit blik (op sap) - 2 lp witte suiker - 1,5 dl room (min. 30% vg) - 2 lp bloemsuiker

voor de afwerking

3 lp amandelschilfers

bakgerief

bakplaat - bakpapier - mixer en/of keukenrobot met kloppers - bolkom - zeef - deegspatel - mes - groentenplank - kleine kookpot - keukenweegschaal - hoge beker - kleine bakpan - lange schaal - keukenhanddoek

Zo maak je de rolbiscuit

Biscuitdeeg bereiden

  • Doe 3 eieren, 2 eidooiers en 60 g suiker in een kom van de mixer of keukenrobot.
  • Klop 10 min. met de kloppers tot een luchtige witte massa.
  • Zeef 60 g bloem boven het mengsel en schep het voorzichtig om.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort het deeg op het papier en strijk het uit tot ong. 25 cm op 30 cm.
  • Schuif de bakplaat met het deeg in de oven en bak 10 min. op 190° C.
  • Leg een nette vochtige keukenhanddoek open op het werkblad.
  • Draai de gebakken biscuit onmiddellijk om op de vochtige keukenhanddoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
  • Rol de biscuit op door met de handdoek zachtjes de biscuit verder te duwen. Let erop dat je de handdoek niet mee oprolt!
  • Laat de biscuit afkoelen onder de vochtige handdoek.

De vulling bereiden

  • Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en doe in een kleine kookpot.
  • Voeg 2 lepels witte suiker toe e breng aan de kook.
  • Laat op een zacht vuur verder koken tot confituurdikte.
  • Laat het mengsel afkoelen.

De slagroom opkloppen

  • Doe 1,5 dl room en 2 lepels bloemsuiker in een hoge beker en klop stijf met de kloppers van de mixer.

Afwerking

  • Rooster 3 lepels amandelschilfers in een kleine bakpan zonder vetstof. Let erop dat de amandelen niet aanbranden!
  • Ontrol de biscuit en bestrijk met 2/3 van de stijfgeklopte slagroom.
  • Verdeel de ananasvulling over de slagroom.
  • Rol de biscuit stevig op en leg hem op een lange schaal.
  • Smeer de overige slagroom op de bovenkant en zijkanten van de biscuit.
  • Strooi als afwerking de geroosterde amandelschilfers in de slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen