Zelf soepballetjes rollen



 

Dit heb je nodig: 500 g gemengd gehakt  of 1 kg, 250 g paneermeel, 3 eieren, kruiden: peper, zout, nootmuskaat, eventueel bouillonblokje - mengkom, grote kookpot, schepspaan, diep bord, weegschaal, vergiet

Zo maak je ze:

  • Doe alle ingrediënten samen in de mengkom.
  • Meng en kneed alles goed door elkaar. Ik gebruik mijn Kitchen Aid met deeghaak hiervoor. Op het einde nog even met de hand door elkaar mengen zodat het paneermeel onderaan in de kom ook mee onder het vlees wordt verwerkt.
  • Het mengsel kan nu tot kleine balletjes gerold worden. Het mag niet te kleverig zijn zodat mooie ronde frikadellen van ong. 1,5 cm doorsnede kunnen gerold worden. Is het mengsel te kleverig voeg dan extra paneermeel toe.
  • Laat in de kookpot water koken met een beetje zout of met een bouillonblokje.
  • Doe de frikadellen in het kokend water en laat ong. 5 min garen. Controleer of de soepballetjes tot in de kern gegaard zijn: snijd één van de grotere door.
  • Schep de frikadellen in een vergiet.
Tip

Vries de soepballetjes in kleine porties in. Je kunt ze dan later gebruiken in Bolognaise saus, soep of bij fricassee.
Het kookvocht - lekkere bouillon - vries je in en gebruik je in de volgende soep of saus die je maakt. 
In plaats van kleine soepballetjes kun je grote frikadellen rollen om te bakken in de pan.

Reacties

  1. Het is een heel werk maar zelfgemaakt zijn ze dan ook het lekkerst. En nu heb je ook een hele voorraad.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts