Frikadellen
Dit heb je nodig: 500 g gehakt, 250 g paneermeel, 3 eieren, kruiden: peper, zout, nootmuskaat - mengkom, grote kookpot, schepspaan, diep bord, weegschaal, vergiet
- Doe alle ingrediënten samen in de mengkom.
- Meng en kneed alles goed door elkaar. Het mengsel kan nu verwerkt worden tot balletjes. Het mag niet te kleverig zijn zodat mooie ronde frikadellen kunnen gerold worden van ong. 4 à 5 cm doorsnede. Is het mengsel te kleverig voeg dan nog extra paneermeel toe.
- Laat in de kookpot water koken met een beetje zout.
- Doe de frikadellen in het kokend water en laat ong. 10 min garen. Controleer of de frikadellen tot in de kern gegaard zijn: snijd één van de grotere frikadellen door.
- Schep de frikadellen in een vergiet.
- Eet ze koud bij de boterham als toespijs.
- Bak ze in de pan en dien warm op met kriekensaus.
Het kookvocht - lekkere bouillon - gebruik je voor de volgende soep die je maakt.
Ziet er weer lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenJe blog oogt zo fris tegenwoordig!
groetjes