Rijstpap
Dit heb je nodig voor 4 à 8 personen
Voor de rijstpap: 1 liter melk - 125 g rijst (voor rijstpap) - 1 vanillestokje - een potje saffraanpoeder - enkele saffraandraadjes - 2 pakjes vanillesuiker (2 x 10 g) - 20 g kristalsuiker
Voor de afwerking: bruine suiker of fruitsalade
Kookgerief: keukenweegschaal, maatbeker, kookpan, houten lepel of spatel, 6 dessertkommetjes of -bordjes
Zo maak je het
- Snijd het vanillestokje langs doormidden zodat de vanillezaadjes vrij zitten.
- Doe 1 l melk, 125 g rijst, vanillestokje en saffraan in de kookpan en breng aan de kook.
- Laat 40 minuten op een laag vuur verder garen. Roer regelmatig.
- Haal de vanillestokjes uit de rijstpap.
- Voeg 2 pakjes vanillesuiker en 20 g kristalsuiker toe en roer onder de rijstpap.
- Schep in aparte kommetjes of bordjes.
Afwerking
Dien op met bruine suiker of fruitsalade.
Reacties
Een reactie posten