Vanilleijs met rode vruchten


Deze hadden jullie nog tegoed: het dessert van het etentje met met onze vrienden Ludo en Annemarie.

VANILLEIJS MET RODE VRUCHTEN, AARDBEI-FRAMBOZENCOULIS EN VERSGEBAKKENLEPELKOEKJES

Dit heb je nodig:
voor coulis: 200 g fruit, 100 g suiker, 1/2e dl water, sap van 1 kleine citroen, geutje kirsch (1 klein flesje Dr. Oetker aroma)

voor lepelkoekjes: 75 g griessuiker, 50 g bloem, vanille essence (1/2e flesje Dr. Oetker aroma), 3 eieren - bakpapier, spuitzak met glad mondstuk n° 8, taartrooster

voor dessert: 3 bollen vanilleijs pp, verse rode vruchten (rode bessen, frambozen, bosbessen), coulis, lepelkoekje

Zo maak je de coulis:
  • los de suiker op in het water en kook tot je een suikersiroopje verkrijgt
  • pureer de vruchten met de mixeer en zift nadien
  • meng de puree met de suikersiroop en het citroensap
  • laat afkoelen
  • rijk aan met een geutje kirsch

Zo maak je de lepelkoekjes:
  • meng de suiker en de eidooiers en klop tot een romig mengsel
  • klop de eiwitten stijf en roer samen met de bloem en de essence door het mengsel tot een glad beslag
  • leg bakpapier op de ovenplaat
  • spuit rechte, langwerpige koekjes (1 cm op 6 cm) en 5 à 6 cm tussenruimte
  • bestrooi overvloedig met griessuiker, verwijder de suiker van de bakplaat
  • bak ong. 18 min. in een oven van 130 à 150 ° C
  • laat afkoelen op een taartrooster

Zo maak je het dessert:
  • leg verse rode vruchten op de rand van het dessertbord
  • schep 3 bollen vanilleijs op het bord
  • versier met een beetje coulis en een zelfgebakken lepelkoekje
  • giet de overschot van coulis in een kommetje en zet bij op tafel

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts