Vanilleijs met rode vruchten
VANILLEIJS MET RODE VRUCHTEN, AARDBEI-FRAMBOZENCOULIS EN VERSGEBAKKENLEPELKOEKJES
Dit heb je nodig:
voor coulis: 200 g fruit, 100 g suiker, 1/2e dl water, sap van 1 kleine citroen, geutje kirsch (1 klein flesje Dr. Oetker aroma)
voor lepelkoekjes: 75 g griessuiker, 50 g bloem, vanille essence (1/2e flesje Dr. Oetker aroma), 3 eieren - bakpapier, spuitzak met glad mondstuk n° 8, taartrooster
voor dessert: 3 bollen vanilleijs pp, verse rode vruchten (rode bessen, frambozen, bosbessen), coulis, lepelkoekje
Zo maak je de coulis:
- los de suiker op in het water en kook tot je een suikersiroopje verkrijgt
- pureer de vruchten met de mixeer en zift nadien
- meng de puree met de suikersiroop en het citroensap
- laat afkoelen
- rijk aan met een geutje kirsch
Zo maak je de lepelkoekjes:
- meng de suiker en de eidooiers en klop tot een romig mengsel
- klop de eiwitten stijf en roer samen met de bloem en de essence door het mengsel tot een glad beslag
- leg bakpapier op de ovenplaat
- spuit rechte, langwerpige koekjes (1 cm op 6 cm) en 5 à 6 cm tussenruimte
- bestrooi overvloedig met griessuiker, verwijder de suiker van de bakplaat
- bak ong. 18 min. in een oven van 130 à 150 ° C
- laat afkoelen op een taartrooster
Zo maak je het dessert:
- leg verse rode vruchten op de rand van het dessertbord
- schep 3 bollen vanilleijs op het bord
- versier met een beetje coulis en een zelfgebakken lepelkoekje
- giet de overschot van coulis in een kommetje en zet bij op tafel
Hmmm dat lust ik zo graag ..
BeantwoordenVerwijderen