Madeleintjes


Dit heb je nodig voor 29 madeleintjes
60 g melkerijboter, 125 g griessuiker, 4 eieren, 60 g maïsbloem, 60 g bloem, sap van 1/2e citroen, boter om de vorm in te smeren

Keukengerief: 1 of meerdere Tefal madeleine vormen (8 stuks), borsteltje om in te boteren, mixer met kloppers, zeefje, mengkom
TEFAL J02075
madeleinevorm

Zo maak je madeleintjes
  • breng de boter op voorhand in een mengkom op kamertemperatuur
  • klop de boter met de suiker romig
  • voeg één voor één de eieren toe en mix tot een glad beslag
  • zeef de bloem en voeg deel per deel toe en roer onder het deeg
  • voeg het citroensap toe
  • beboter de vormen, bestuif eventueel met bloem en vul 2/3 met het deeg
  • bak 20 min op 175° C

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts