Fruittaart
Eigenlijk is deze fruittaart een fruitcake want de bodem is cakedeeg. Ze is redelijk snel klaar en nog lekker ook.
Dit heb je nodig:
voor het gebak: 240 g suiker, 140 g melkerijboter, beetje Planta classic om vorm in te boteren, 200 g zefrijzende bloem, 4 à 5 eieren, 1 pakje vanillesuiker - taartvorm met vulrand, bolkom, mixer met kloppers, maatbeker, houten lepel, weegschaal, oven, borsteltje om in te boteren, pottenlikker, 2 taartroosters, 2 pannenlappen
taartvorm met vulrand
|
voor de vulling: 1/2 l halfvolle melk, suiker, vanillebloem - kookpot, maatbeker, klopper, tas, vork
voor de afwerking: ananas in blik, mandarijntjes in blik, verse aardbeien, kiwi, banaan - zeefjes en kookpot (voor uitlekken van fruit in blik), taartschotel, eventueel taartkant
Zo maak je het gebak:
- Doe de boter, de suiker en de eigelen in de bolkom. Het eiwit breng je in een hoge beker waarin je het makkelijk kunt stijf kloppen.
- Klop de eiwitten met een mixer en kloppers tot een stevige massa.
- Klop nu met de mixer en kloppers de ingrediënten in de bolkom tot een lichte homogene massa.
- Voeg er de gezeefde bloem bij en mix.
TIP
Plaats de kom op de weegschaal en duw het gewicht telkens terug op nul. Zo hoef je de ingrediënten niet allemaal apart in kommetjes af te wegen.- Doe het stijfgeklopt eiwit in de bolkom en meng alles met een houten lepel.
- Beboter de taartvorm en bestrooi met bloem.
- Breng het deeg in de vorm en verdeel het over de bodem.
- Bak 35 à 40 minuten in een oven van 150 à 175° C.
- Ontvorm het gebak:
- zet de vorm op een taartrooster,
- maak de randen van het gebak voorzichtig los van de vorm,
- plaats een tweede taartrooster ondersteboven op het gebak,
- neem beide roosters stevig vast en keer alles om,
- neem de vorm voorzichtig van het gebak.
- Laat het gebak afkoelen op een taartrooster.
Zo maak je de vulling: De vulling is een stevige vanillepudding. Je maakt ze tijdens het bakken van de taart.
- Kook de melk.
- Los vanillebloem op in een beetje koude melk en voeg onder voortdurend roeren met een klopper bij de kokende melk.
- Voeg suiker toe naar smaak.
- Laat afkoelen en roer regelmatig door de pudding.
Zo werk je de taart af:
- Plaats de taart op een taartschotel.
- Verdeel de pudding over de taart tot net onder de taartrand.
- Versier met stukjes fruit.
TIP
Maak van het fruit dat je over hebt fruitsalade.
De taart ziet er heel lekker uit en ze is aantrekkelijk gegarneerd. Iets om ook eens te bakken.
BeantwoordenVerwijderen