Ananasbavarois zonder room

Ze zijn gelukt! De dessertjes met ananasbavarois zonder room.

dit heb je nodig: 250 g volle platte kaas, 6 blaadjes gelatine (ong. 10 g), blikje ananas op sap (350 g uitgelekt gewicht/10 schijven), 100 g griessuiker, 3 eiwitten, enkele aardbeien om te versieren

keukengerief: vergiet of zift, kleine kookpot, klopper, bolkom, mixer en kloppers, hoge beker, pottenlikker, kleine dessertglaasjes, aardappelmes, groentenplank, gietbeker met tuit

zo maak je het


  • Giet de ananas door een zift en vang het sap op in een kookpot. 

    • Doe er de suiker bij en laat zachtjes opwarmer. Klop af en toe.
    • Week de gelatineblaadjes in koud water.
     
    • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg één voor één bij het warme sap. Klop tot de gelatine is opgelost.

    • Doe de platte kaas in een bolkom en meng er het gelatinemengsel onder.
    • Laat even afkoelen in de koelkast.
    • Snijd de ananas in stukjes, houd 2 schijven over om te decoreren.
    • Verdeel de helft van de ananasstukjes over 8 kleine dessertglaasjes.
    • Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel onder de afgekoelde massa.

    • Breng het mengsel in een gietbeker.
    • Giet het mengsel in de glaasjes over de ananas tot deze onder staat.

    • Verdeel de resterende stukjes ananas over de glaasjes.
    • Giet de rest van het mengsel over de ananas.
    • Plaats de glaasjes in de koelkast en laat opstijven.
    • Versier met een stukje ananas en aardbei. Dien goed gekoeld op.

    Reacties

    Populaire posts