Ananasbavarois zonder room
dit heb je nodig: 250 g volle platte kaas, 6 blaadjes gelatine (ong. 10 g), blikje ananas op sap (350 g uitgelekt gewicht/10 schijven), 100 g griessuiker, 3 eiwitten, enkele aardbeien om te versieren
keukengerief: vergiet of zift, kleine kookpot, klopper, bolkom, mixer en kloppers, hoge beker, pottenlikker, kleine dessertglaasjes, aardappelmes, groentenplank, gietbeker met tuit
zo maak je het
- Doe er de suiker bij en laat zachtjes opwarmer. Klop af en toe.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg één voor één bij het warme sap. Klop tot de gelatine is opgelost.
- Doe de platte kaas in een bolkom en meng er het gelatinemengsel onder.
- Laat even afkoelen in de koelkast.
- Snijd de ananas in stukjes, houd 2 schijven over om te decoreren.
- Verdeel de helft van de ananasstukjes over 8 kleine dessertglaasjes.
- Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel onder de afgekoelde massa.
- Breng het mengsel in een gietbeker.
- Giet het mengsel in de glaasjes over de ananas tot deze onder staat.
- Verdeel de resterende stukjes ananas over de glaasjes.
- Giet de rest van het mengsel over de ananas.
- Plaats de glaasjes in de koelkast en laat opstijven.
- Versier met een stukje ananas en aardbei. Dien goed gekoeld op.
Reacties
Een reactie posten