Ajuinsoep
Dit heb je nodig voor 4 personen: 3 uien, sneetje kaas, 2 kl bloem, 2 kl margarine, 2 vleesbouillonblokjes, peper
Keukengerief: snijplank, aardappelmes, kookpan met deksel, snijplank, maatbeker, houten lepel, koffielepel
Zo maak je de ajuinsoep:
- Los 2 bouillonblokjes op in 1 l warm water.
- Pel de uien en snijd ze fijn.
- Smelt de margarine in een kookpan en fruit de ui gedurende 12 min.
- Strooi er de bloem over en laat 1 min. bruineren onder voortdurend roeren.
- Giet de bouillon in de kookpan. Kruid indien gewenst bij met peper. Sluit de pot af en laat 30 min. op een zacht vuur koken.
- Snijd van het plakje kaas dunne reepjes en dien ze apart in een kommetje op.
Reacties
Een reactie posten