Mirabellenconfituur

 

De confituurpot die we nu gaan uitlikken maakte ik vorig jaar van mirabellen. Ik kreeg ze van collega Jenny die in de Voerstreek woont.

Dit heb je nodig: mirabellen, geleisuiker

Keukengerief: lege bokaaltjes met goed sluitend deksel, kookpot, houten lepel, teems, steelpan, aardappelmesje of ontpitter, sauslepel of pollepel, confituurtrechter

Voorbereiding:
  • Was de bokaaltjes grondig met heel warm water en laat omgekeerd op een propere handdoek drogen.
  • Doe de deksels in een steelpannetje en laat 5 minuten koken.
  • Leg ze te drogen op een propere handdoek.
Zo maak je de confituur:
  • Was de mirabellen en verwijder de pitten.
  • Weeg ze en doe in een kookpot waarbij je hetzelfde gewicht Candico minut geleisuiker bijvoegt.
  • Laat 4 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig met een houten lepel.
  • Schep heet in de bokalen.
    • Zet een confituurtrechter op de bokaal en schep in met een sauslepel of pollepel.
    • Vul de bokalen een voor een.
    • Reinig met een lichtvochtige handdoek de randen.
    • Sluit een bokaal na het vullen direct af!
Bewaar de confituur op een koele donkere plaats.

Reacties

Populaire posts