Mirabellenconfituur
De confituurpot die we nu gaan uitlikken maakte ik vorig jaar van mirabellen. Ik kreeg ze van collega Jenny die in de Voerstreek woont.Dit heb je nodig: mirabellen, geleisuiker
Keukengerief: lege bokaaltjes met goed sluitend deksel, kookpot, houten lepel, teems, steelpan, aardappelmesje of ontpitter, sauslepel of pollepel, confituurtrechter
Voorbereiding:
- Was de bokaaltjes grondig met heel warm water en laat omgekeerd op een propere handdoek drogen.
- Doe de deksels in een steelpannetje en laat 5 minuten koken.
- Leg ze te drogen op een propere handdoek.
- Was de mirabellen en verwijder de pitten.
- Weeg ze en doe in een kookpot waarbij je hetzelfde gewicht Candico minut geleisuiker bijvoegt.
- Laat 4 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig met een houten lepel.
- Schep heet in de bokalen.
- Zet een confituurtrechter op de bokaal en schep in met een sauslepel of pollepel.
- Vul de bokalen een voor een.
- Reinig met een lichtvochtige handdoek de randen.
- Sluit een bokaal na het vullen direct af!
Reacties
Een reactie posten