Kipbrochetten en ananasrijst met peultjes
Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 kipfilet, 250 g (ongekookte) lange korrel rijst, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 200 g peultjes, 200 g ananas uit blik op sap, zout, bakboter, beetje vanillebloem
Keukengerief: kookpan, zeef, teems, mes, vleesplank, eventueel keukenschaar, 4 houten of metalen satéprikkers, bakpan
Zo bereid je de kipbrochetten met rijst:
- Snijd of knip de kipfilets in blokjes van 2 cm³.
- Pel de ui en paprika's en verwijder de zaadjes uit de paprika.
- Snijd de groenten in grove stukken.
- Prik de ingrediënten afwisselend op een satéprikker.
- Bak de brochetten in een beetje vetstof in een pan.
- Kook de rijst beetgaar in licht gezouten water.
- Giet de rijst door een zeef en laat uitlekken.
- Blancheer de peultjes 5 min. in kokend water. Laat ze uitlekken in een teems.
- Laat de ananas uitlekken in een teems en snijd hem daarna in stukjes.
- Breng het sap aan de kook en bind met vanillebloem.
- Meng de gekookte rijst met peultjes en ananasstukjes.
Reacties
Een reactie posten