Quiche met prei, champignons en spekblokjes
Ingrediënten
- pakje bladerdeeg, reeds uitgerold
- preiwit in grove stukken gesneden
- 200 g spekblokjes
- enkele champignons
- 1 dl melk
- 3 eieren
- 250 g mascarpone
- gesnipperde peterselie
Bereiding
Bak het bladerdeeg eerst blind. Zo is de bodem lekker krokant.
- Rol het deeg uit en leg het met het papier in de bakvorm.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Leg er een blad bakpapier over en vul de bodem met bakparels of rijst zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.
- Bak 10 à 15 minuten op 160° C.
- Haal uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.
De vulling
- Bak de spekblokjes lichtjes. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Stoof de prei.
- Verdeel de prei en spekblokjes over de deegbodem.
- Reinig de champignons met een champignonborsteltje en verdeel ze over de deegbodem.
- Doe de mascarpone, 3 eieren, 1 dl melk, gesnipperde peterselie en peper en zout in een kom. Mix tot alles goed is gemengd.
- Giet het mengsel over de groenten.
- Bak de quiche 20 minuten op 200 °C en daarna 20 minuten op 175° C.
- Dien warm op met een slaatje als lunch of serveer als tapashapje.
Reacties
Een reactie posten