Quiche met prei, champignons en spekblokjes


Ingrediënten
  • pakje bladerdeeg, reeds uitgerold
  • preiwit in grove stukken gesneden
  • 200 g spekblokjes
  • enkele champignons
  • 1 dl melk
  • 3 eieren
  • 250 g mascarpone
  • gesnipperde peterselie
Bereiding
Bak het bladerdeeg eerst blind. Zo is de bodem lekker krokant.
  • Rol het deeg uit en leg het met het papier in de bakvorm.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Leg er een blad bakpapier over en vul de bodem met bakparels of rijst zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.
  • Bak 10 à 15 minuten op 160° C.
  • Haal uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.

De vulling
  • Bak de spekblokjes lichtjes. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Stoof de prei.
  • Verdeel de prei en spekblokjes over de deegbodem.
  • Reinig de champignons met een champignonborsteltje en verdeel ze over de deegbodem.
  • Doe de mascarpone, 3 eieren, 1 dl melk, gesnipperde peterselie en peper en zout in een kom. Mix tot alles goed is gemengd.
  • Giet het mengsel over de groenten.
  • Bak de quiche 20 minuten op 200 °C en daarna 20 minuten op 175° C.
  • Dien warm op met een slaatje als lunch of serveer als tapashapje.

Reacties

Populaire posts