Quiche met zalm en brie



Ingrediënten

  • pakje bladerdeeg
  • 6 eieren, peper en zout, 1 dl halfvolle melk, gesnipperde peterselie
  • voor de vulling: 2 moten verse zalm, 2 schijven gerookte zalm, 1gekookte aardappel, 1/2e courgette, champignons, 100 g brie
  • keukengerief: porseleinen taartvorm - hierin kun je de quiche direct op tafel serveren
Bereiding
    • in blokjes gesneden gekookte aardappel
    • geschild en in blokjes gesneden courgette
    • proper gemaakte en in de helft gesneden champignons
    • in blokjes gesneden verse zalm
    • in stukjes gesneden gerookte zalm
    • en als laatste in stukjes gesneden brie
  • Doe de eieren met de melk en kruiden in een bolkom.
  • Meng tot een glad geheel en giet over de vulling van de quiche.
  • Bak de quiche 20 minuten op 200 °C en daarna 20 minuten op 175° C.
  • Dien warm op met een slaatje als lunch of serveer als tapashapje.


Reacties

Populaire posts