Quiche met zalm en brie
Ingrediënten
- pakje bladerdeeg
- 6 eieren, peper en zout, 1 dl halfvolle melk, gesnipperde peterselie
- voor de vulling: 2 moten verse zalm, 2 schijven gerookte zalm, 1gekookte aardappel, 1/2e courgette, champignons, 100 g brie
- keukengerief: porseleinen taartvorm - hierin kun je de quiche direct op tafel serveren
Bereiding
- Bak het deeg blind.
- Schik de vulling op de voorgebakken deegbodem:
- in blokjes gesneden gekookte aardappel
- geschild en in blokjes gesneden courgette
- proper gemaakte en in de helft gesneden champignons
- in blokjes gesneden verse zalm
- in stukjes gesneden gerookte zalm
- en als laatste in stukjes gesneden brie
- Doe de eieren met de melk en kruiden in een bolkom.
- Meng tot een glad geheel en giet over de vulling van de quiche.
- Bak de quiche 20 minuten op 200 °C en daarna 20 minuten op 175° C.
- Dien warm op met een slaatje als lunch of serveer als tapashapje.
Reacties
Een reactie posten