Petit beurre-taart


Geleerd van moeke. Dè verjaardagstaart die traditioneel gemaakt wordt wanneer er iemand jarig is bij ons: petit beurre-taart. Zooo lekker! We lusten ze allemaal! Handig als je weinig tijd hebt: de ingrediënten zijn meestal wel in huis en de taart moet niet gebakken worden. Je hebt 1u15 nodig om ze te maken.

Dit heb je nodig: 4 pakjes petit beurre koeken (de echte! van Lu), 250 g boter, 250 g bloemsuiker, melk, korreltjes (= hagelslag) - elektrische kloppers, grote platte schotel, diep bord

Zo maak je ze:

  • doe boter en gezeefde bloemsuiker in een kom en klop met de mixer onder elkaar tot een gladde massa
  • voeg eventueel bloemsuiker toe als de smaak van de boter nog te fel doorkomt

    • schik petit beurre-koekjes op de schaal om de grootte van de taart te bepalen
    • giet een beetje melk in een diep bord
    • dompel een koekje (van de schaal) langs beide kanten in de melk en leg terug op de schaal, doe dit met alle koekjes die op de schaal liggen
    • smeer voorzichtig boterroom over de geweekte koekjes en schik er terug een laag geweekte koekjes op
    • herhaal dit tot de boterroom op is
    • strooi korreltjes in de bovenste laag boterroom - houd het stukje karton van de koekjes tegen de rand (en om de hoek) van de taart zodat de korreltjes mooi tot tegen de rand gestrooid worden

    Reacties

    Populaire posts