Appeltaart variatie


Deze appeltaart maak je op dezelfde manier als de appeltaart die ik eerder postte.  Alleen de appels worden anders op het deeg geschikt.

Afwerking appeltaart variatie
  • Stort het deeg in de taartvorm.
  • Snijd de appelen in 4, verwijder het klokhuis en schil ze.


  • Snijd met een aardappelmesje sleufjes in de appelen.



  • Duw de partjes appel met de gleufjes naar boven lichtjes in het deeg. 
  • Bak de taart 1 u op 175° C.

  • Zo haal je de appeltaart uit de bakvorm
  • Haal de taart uit de oven en zet op een taartrooster. Maak de zijranden voorzichtig los met een mes.
    • Leg een tweede rooster op de bovenkant van de taart.
    •  Keer alles om en haal het bovenste rooster weg. Verwijder de taartvorm voorzichtig.



    •  Leg het rooster terug op de taart en keer alles opnieuw om.


    •  Laat de appeltaart afkoelen en werk eventueel af met een laagje verwarmde confituur zoals bij de appeltaart.

    Reacties

    Populaire posts