Quiche met kerstomaatjes
Dit heb je nodig
voor de quiche: 1 ronde plak kant-en-klaar bladerdeeg (230 g), 500 g kerstomaatjes, 500 g mascarpone, 6 eieren, bosje verse basilicum, 2 takjes verse rozemarijn, peper, zout, beetje olijfolie - porseleinen vorm van 27 cm doorsnede, ovenschotel, aardappelmesje, groentenplank, bolkom, mixer met kloppers
porseleinen vorm 27 cm doorsnede |
voor de rozemarijnolie: 1 takje rozemarijn, 1 knoflookteentje, 6 lp olijfolie, 2 lp balsamicoazijn - kommetje, borstel
Zo maak je de rozemarijnolie:
- Meng alle ingrediënten goed onder elkaar.
- Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Laat 25 min garen in de oven op 200° C.
- Beboter de vorm en schik het bladerdeeg volledig in de porseleinen vorm.
- Snipper de basilicum fijn.
- Rits de rozemarijnblaadjes van het takje en hak fijn.
- Doe de mascarpone samen met de eieren in een bolkom en klop goed los met de mixer tot een homogene massa.
- Voeg de gesnipperde kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de tomatenstukjes over de deegbodem.
- Vul de vorm met het gekruide kaasmengsel.
- Bak 20 minuten op 200° C, daarna 20 minuten op 175° C.
- Bestrijk met rozemarijnolie.
- Dien warm op met sla, tomaten en koude aardappelslalade.
Tip: Je kunt de quiche ook op voorhand maken en hem later opwarmen
Reacties
Een reactie posten