Marmercake
Dit heb je nodig
140 g melkerijboter, 200 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 200 g zelfrijzende bloem, 4 eieren, 1 lp cacaopoeder
keukengerief: hoge beker, bolkom, mixer met kloppers, zift, klopper, cakevorm, borsteltje om vorm in te boteren, vork, mes, taartrooster, oven
Zo maak je marmercake
- Scheid eiwitten van eidooiers. Doe de eiwitten in een hoge beker, de dooiers in een bolkom.
- Klop het eiwit stijf. Zet even opzij.
- Doe de boter, suiker en vanillesuiker bij de eidooiers in de bolkom.
- Mix met de kloppers tot een homogene massa.
- Voeg de gezeefde bloem toe en daarna de stijfgeklopte eiwitten.
- Boter de cakevorm in en bestuif met bloem.
- Doe 2/3 van het deeg in de vorm en verdeel over de bodem.
- Doe bij het overige deeg de cacaopoeder en meng goed.
- Breng de chocoladedeeg op de witte deeg in de vorm.
- Meng lichtjes met een vork beide degen.
- Maak een mes nat en snijd bovenaan door het deeg. De cake bakt dan 'open'.
- Bak 1 u op 150 à 170 ° C.
- Haal de cake uit de oven. Snijd de zijkanten voorzichtig los met een mes. Ontvorm de cake op een taartrooster.
- Laat afkoelen.
Reacties
Een reactie posten