Chocoladebiscuit


Morgen traktatie met zelfgebakken marmercake, chocoladebiscuit en appeltaart voor de collega's omdat ik jarig was op 1 februari - 50 jaar. Dan mag het een beetje meer zijn! De bereiding van chocoladebiscuit geef ik al mee, de andere bereidingen worden in de loop van de week gepost.

Dit heb je nodig
voor de biscuit: beetje Planta, 100 g bloem + beetje om vorm te bestuiven, 35 g gesmolten melkerijboter, 4 eieren, 140 g suiker, 1/2e koffielepel bakpoeder,35 g aardappelbloem, 2 lp cacaopoeder bv. Nesquik , eventueel rode vruchten om af te werken

voor de afwerking: 150 g pure chocolade Cote d'or, beetje room

keukengerief: weegschaal, springvorm 20 à 24 cm doorsnede, borsteltje om in te boteren, zift, bolkom, mixer met kloppers, grote klopper, mes, 2 taartroosters, pannenlappen, vork, kommetje, pottenlikker


Zo maak je chocoladebiscuit
  • Bestrijk de bakvorm met boter en bestuif met bloem.
 

  • Doe eieren en suiker in een bolkom, plaats au bain-marie en klop 10 minuten tot een luchtige en schuimige massa.




  • Zeef de bloem, bakpoeder, aardappelbloem en cacoapoeder bij het mengsel.
  • Meng de bloem voorzichtig met een grote klopper onder het mengsel.
 


  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
  • Stort het deeg in de springvorm.
  • Bak 35 minuten op 180° C.
  • Haal de biscuit uit de oven en zet op een taartrooster - klik de vorm los en maak het gebak voorzichtig  met een mes los van de rand - verwijder de rand van de springvorm.
  • Leg het 2e taartrooster ondersteboven op het gebak - draai de vorm om zodat de bodem boven ligt.
  • Verwijder voorzichtig met een mes de bodem.
  • Keer de biscuit opnieuw om en laat afkoelen op het rooster.

Zo werk je de biscuit af

  • Breek de chocolade in stukken en doe in een kommetje. Laat smelten in de microgolfoven.
  •  Roer glad met een vork. 
 

  •  Voeg een beetje room toe en roer door elkaar.


  • Verdeel de chocolade over de biscuit.


  • Versier met rode vruchten.


tip Koop een mini pack Nesquik van 250 g indien je cacaopoeder enkel gebruikt om te bakken.

inspiratie uit Ons Bakboek 1990 van KVLV

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts