Chocoladebiscuit
Voor de biscuit: beetje Planta boter - 100 g bloem + beetje om vorm te bestuiven - 35 g gesmolten melkerijboter - 4 eieren - 140 g suiker - 1/2e koffielepel bakpoeder - 35 g aardappelbloem - 2 lp cacaopoeder bv. Nesquik
Voor de afwerking: 150 g pure chocolade Cote d'or - beetje room - eventueel rode vruchten
Kookgerief: weegschaal, springvorm 20 à 24 cm doorsnede, borsteltje om in te boteren, zeef, bolkom, elektrische mixer met kloppers, grote klopper, mes, 2 taartroosters, pannenlappen, vork, kommetje, pottenlikker
Zo maak je chocoladebiscuit
- Bestrijk de bakvorm met boter en bestuif met bloem.
- Doe eieren en suiker in een bolkom, plaats au bain-marie en klop 10 minuten tot een luchtige en schuimige massa.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, de aardappelbloem en cacoapoeder en voeg bij het mengsel.
- Meng de bloem voorzichtig met een grote klopper onder het mengsel.
- Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
- Stort het deeg in de springvorm.
- Bak 35 minuten op 180° C.
- Haal de biscuit uit de oven en zet op een taartrooster. Klik de vorm los en maak het gebak, indien nodig, voorzichtig los van de rand met een mes. Verwijder de rand van de springvorm.
- Leg het 2e taartrooster ondersteboven op het gebak en draai de vorm om zodat de bodem boven ligt.
- Maak de bodem voorzichtig met een mes los van het gebak.
- Keer de biscuit opnieuw om en laat afkoelen op het rooster.

Nog een late gelukkige verjaardag en veel plezier morgen bij de traktatie.
BeantwoordenVerwijderengroetjes,
Dankjewel Emmy!
BeantwoordenVerwijderen