Tapas kabeljauwballetjes
Dit heb je nodig (voor 35 stuks/6 personen)
500 g kabeljauw, 500 g aardappelen, 1 ajuin, 2 eieren, 3 lp bloem, gehakte peterselie, 2 laurierblaadjes, peper, zout, eventueel peterseliestengels + enkele kruidnagels + verse tijm, tapenade
Zo maak je ze
- Pel de ajuin en snijd in 4.
- Doe de ajuin en de laurierblaadjes in 1 l water. Voeg indien gewenst peterseliestengels, kruidnagels en tijm toe. Breng aan de kook.
- Pocheer de kabeljauw 5 minuten. Laat daarna goed uitlekken.
- Kook de aardappelen gaar.
- Pureer de aardappelen en de vis samen. Voeg de eieren en de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Laat even rusten.
- Vorm kleine balletjes. Wentel ze door de bloem.
- Bewaar ze in de koelkast.
- Frituur net voor het opdienen op 190 ° C.
- Serveer warm met een frisse tapenade.
Bron
Reacties
Een reactie posten