Tapas kabeljauwballetjes


Dit heb je nodig (voor 35 stuks/6 personen)
500 g kabeljauw, 500 g aardappelen, 1 ajuin, 2 eieren, 3 lp bloem, gehakte peterselie, 2 laurierblaadjes, peper, zout, eventueel peterseliestengels + enkele kruidnagels + verse tijm,  tapenade

Zo maak je ze
  • Pel de ajuin en snijd in 4.
  • Doe de ajuin en de laurierblaadjes in 1 l water. Voeg indien gewenst peterseliestengels, kruidnagels en tijm toe. Breng aan de kook.
  • Pocheer de kabeljauw 5 minuten. Laat daarna goed uitlekken.
  • Kook de aardappelen gaar. 
  • Pureer de aardappelen en de vis samen. Voeg de eieren en de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Laat even rusten.
  • Vorm kleine balletjes. Wentel ze door de bloem.


  • Bewaar ze in de koelkast.
  • Frituur net voor het opdienen op 190 ° C.
  • Serveer warm met een frisse tapenade. 
Bron

Reacties

Populaire posts