Aardappeltortilla

 

Voor 6 personen

Dit heb je nodig:
  • 1 ui, 3 sjalotten, 3 grote aardappelen, 3 grote wortelen, 7 eieren, tijm, peper, zout, olijfolie
  • dunschiller, aardappelmesje, groeteplank, diepe pan, houten spatel, diepe kom, klopper, bord dat groter is dan de pan om de tortilla om te keren
Zo bereid je tortilla:
  • Pel de ajuin en sjalotten en snijd in kleine stukjes.
  • Schraap de wortelen met de dunschiller en snijd in kleine blokjes van max. 1 cm op 1 cm.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd eveneens in kleine blokjes.
  • Voeg een geut olijfolie in de pan en stoof er de ajuin en sjalotten in. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe.
  • Laat heel zacht garen.
  • Kruid met peper, tijm en zout.
  • Klop de eieren los en giet over de groentemix in de pan.
  • Laat alles heel zachtjes bakken (drogen).
  • Plaats een bord omgekeerd op de pan, keer de pan om zodat de tortilla op het bord zakt.
  • Doe de tortilla opnieuw in de pan zodat ook de onderkant nu kan drogen.
  • Dien dadelijk warm op.
Bij gebrek aan een goede antikleefbakpan diende ik de tortilla in de pan op.

Je kunt de tortilla ook laten afkoelen, in stukken snijden en als koud hapje serveren.

Inspiratie: Eén: Dagelijkse kost

Reacties

Populaire posts