Andalousische kabeljauw met rijst
Voor 2 personen
Dit heb je nodig:
- 2 stukken kabeljauwfilet (300 g), 2 à 4 tomaten (200 à 400 g), 1 fijngesnipperde ajuin (120 g), 2 kl citroensap, een geutje room, fijngehakte peterselie, zout en peper, olijfolie
- bakpan met deksel voor groentemengsel, bakpan voor vis, aardappelmesje, snijplank, houten lepel, koffielepel
- vuur
- Schil de tomaten en snijd in stukjes.
- Fruit de fijngesnipperde ajuin met een beetje olijfolie in de pan.
- Voeg de stukken tomaten toe.
- Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven.
- Neem de pan van het vuur en voeg de yoghurt en 2 kl margarine toe. Dek af met een deksel om warm te houden.
- Kruid de vis met peper en zout en besprenkel met 2 kl citroensap.
- Bak de vis langs beide kanten goudbruin in een beetje olijfolie.
- Schik de vis op het groentemengsel en werk af met fijngehakte peterselie.
Menusuggestie:
Andalousische kabeljauw
gekookte rijst
Inspiratie: Weight Watchers
Reacties
Een reactie posten