Andalousische kabeljauw met rijst


Voor 2 personen

Dit heb je nodig:
  • 2 stukken kabeljauwfilet (300 g), 2 à 4 tomaten (200 à 400 g), 1 fijngesnipperde ajuin (120 g),  2 kl citroensap, een geutje room, fijngehakte peterselie, zout en peper, olijfolie
  • bakpan met deksel voor groentemengsel, bakpan voor vis, aardappelmesje, snijplank, houten lepel, koffielepel
  • vuur
Zo bereid je de kabeljauw:
  • Schil de tomaten en snijd in stukjes.
  • Fruit de fijngesnipperde ajuin met een beetje olijfolie in de pan.
  • Voeg de stukken tomaten toe. 
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de yoghurt en 2 kl margarine toe. Dek af met een deksel om warm te houden.
  • Kruid de vis met peper en zout en besprenkel met 2 kl citroensap.
  • Bak de vis langs beide kanten goudbruin in een beetje olijfolie.
  • Schik de vis op het groentemengsel en werk af met fijngehakte peterselie.
Menusuggestie: 
Andalousische kabeljauw
gekookte rijst
dessert: kommetje kersen


Inspiratie: Weight Watchers

Reacties

Populaire posts