Laatste zondag van de maand 2

31 juli, laatste zondag van juli 2011. Ouders komen eten.


 Op het menu:

gevulde tomaten met garnalen
sla, eitjes en tomaten

eieren verpakt in hesp met kaassaus

broodjes, sandwiches en pistolets

*
koffie met rozijnenbrood en speculaas

GEVULDE TOMATEN MET GARNALEN
dit heb je nodig voor 4 personen
voor cocktailsaus: 3 à 4 lp, 1 kl tomatenpuree, cayennepeper, scheutje whisky, 2 lp room
voor vulling: 200 g grijze gepelde garnalen, cocktailsaus
voor afwerking: 4 tomaten, 1 citroen, beetje sla, takje peterselie

Zo maak je cocktailsaus
  • meng mayonaise met tomatenpuree, whisky en room - breng op smaak met cayennepeper
Zo maak je gevulde tomaten

  • was de tomaten en droog af - snijd de kopjes (aan onderkant) van de tomaten, hol de tomaten uit met een koffielepel en verwijder alle pitten - zet omgekeerd op een groentenplankt - droog de tomaten af
  • meng de garnalen onder de cocktailsaus en vul er de tomaten mee
  • schik de gevulde tomaten met een blaadje sla, een takje peterselie en een stukje citroen op een bord
Tip: vang de pitten op en verwerk in soep

EIEREN VERPAKT IN HESP MET KAASSAUS
dit heb je nodig
voor kaassaus: 100 g boter, 100 g bloem, 1 l melk, peper, zout, Herbamare kruiden, nootmuskaat, 100 g gemalen kaas
voor ovenschotel: 2 eieren pp, 2 snedes gekookte hesp pp, kaassaus

Zo maak je kaassaus
  • maak roux: smelt de boter op een matig vuur (de boter mag niet bruin worden!) - roer er in één keer de bloem onder - voeg al roerend de melk beetje bij beetje toe - laat doorkoken - kruid
  • meng de gemalen kaas onder de roux
Zo maak je de ovenschotel
  • kook de eieren hard (10 min.) - giet het water af en pel ze


  • snijd de hesp in twee en leg op elke helft een half eitje
  • bedek de bodem van de vuurvaste schaal met een laag kaassaus
 
  • schik de ingepakte eitjes op de kaassaus
  • overgiet met de rest van de kaassaus
  • warm op in de microgolfoven

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts