Roergebakken kip met sherrysaus


Dit heb je nodig voor  4 personen


4 kipfilets, 250 g champignons, 1 rode paprika, 2 uien, 8 lepels sherry, 40 g bloem, 2 kippebouillonblokjes, 600 ml water, 2 takjes verse dragon, olijfolie, peper en zout - wok, houten spatels, scherp mes, keukenwekker

Zo doe je de voorbereiding:
  • Snijd de ajuin in stukjes.
  • Snijd de kip in repen en de repen in twee.

Zo maak je ze klaar:
  • Verhit de olie in de wok en fruit er de versnipperde ui in gedurende 2 à 3 minten.

  • Voeg de in reepjes gesneden kip toe en laat 1 à 2 minuten roerbakken.
  •  Bestrooi met bloem en voeg de sherry en het water langzaam toe. Doe er ook de bouillonblokjes bij.
  • Voeg de bouillonblokjes, de champignons, de dragonblaadjes en de in stukjes gesneden paprika toe.
  • Breng al roerend aan de kook.
  • Dek de pan af en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje. Roer af en toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Reacties

Populaire posts