Spagetti en bolognaisesaus met champignons


Dit heb je nodig voor 4 personen:
voor de saus: 500 g américain natuur, 2 blikken champignons (2 x 390 g), 2 rode paprika's in stukjes gesneden, 2 ajuinen in stukjes gesneden, klein blikje tomatenpuree (70 g), blik tomatenblokjes (400 g), olijfolie, peper en zout - pan met deksel, houten spatel, vork, vergiet, keukenklokje
voor de spagetti en afwerking: 250 g spagetti, gemalen kaas - grote kookpot

Tip: Kies voor hele mini champignons, deze ogen mooi in de saus.

Zo maak de saus:
  • Open de blikjes champignons, giet ze door een vergiet maar vang het vocht op.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Fruit er de fijngesnipperde ajuin in en bak er nadien het vlees in. Plet het vlees voortdurend met een vork tot het goed gebakken is.

  • Voeg er de paprikastukjes bij.
  • Voeg vervolgens de champignons, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en een beetje champignonvocht toe.
  • Laat 5 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de spagetti in een kom en overgiet met de saus.
  • Werk af met gemalen kaas.

Reacties

Populaire posts