Spinazie invriezen


De spinazie in het tuintje van onze Maarten doet het niet zo goed. Vandaag knip ik de grootste bladeren die er aan staan af en vries ze in. Hopelijk herpakken de plantjes zich de volgende dagen.

Dit heb je nodig: verse spinaziebladeren - teems, grote kookpot, houten lepel, eventueel soepmixer en beker, diepvriesdozen of -zakjes

Zo doe je het:
  • Knip de grootste en mooie bladeren af van de spinazieplant.
  • Was de spinaziebladeren in ruim water.
  • Laat uitlekken in een teems.
  • Doe water in een kookpot en breng aan de kook.
  • Doe de spinazie in het kokend water en blancheer 2 minuten. Schep de spinazie regelmatig om zodat alle bladeren goed in contact komen met het kokende water.
  • Giet de spinazie in een teems en laat zeer goed uitlekken.
  • Doe de geblanceerde spinazie in een doos, etiketteer de doos en vries in. Heb je liever gehakte spinazie doe hem dan in een beker en mix fijn met de soepmixer voor je hem invriest.
Tip
  • Gebruik jonge spinazie zonder zaad.
  • Je kunt spinazie 12 maanden bewaren in de diepvries.
  • Gebruik: zet de bevroren spinazie op met een beetje boter en verwarm rustig. Haal de blok met een vork uit elkaar zodat deze snel kan opwarmen. Spinazie meg maar kort opgewarmd worden zo blijven smaak en kleur beter bewaard.

Reacties

Populaire posts