Peterselie invriezen



De knip-peterselie in de vierkante-meter-tuin van onze Thomas 'een kopje kleiner' gemaakt om in te vriezen.

Dit heb je nodig: verse jonge peterselie - schaar, teems, groentenplank, hache-vite (roller), kleine diepvriesdoosjes, etiketten


hache-vite

PRUTA Voorraaddoos met deksel, set van 17 IKEA Basisset voorraaddozen, voor het opbergen van beleg, het in porties bewaren van voedsel, e.d.
Ik gebruik de kleinste doosjes van de reeks Pruta van Ikea en de minibekers van Tupperware

Zo ga je te werk:
  • Knip met een schaar de bovenste bladeren van het plantje. Zo kunnen de nieuwe jonge blaadjes beter groeien.


  • Was ze in koud water.

  • Pluk de blaadjes van de stelen en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Leg de peterselieblaadjes op een nette keukenhanddoek en dep ze voorzichtig met een tweede keukenhanddoek af.
  • Leg een handvol blaadjes op een grote groentenplank en hak ze fijn. Ik gebruik een handig rolletje dat ik ooit in de Macro kocht.


  •  Doe de gehakte peterselie in kleine plastiek diepvriesdoosjes. Zo kun je per portie die je nodig hebt voor bijvoorbeeld soep, een doosje nemen. Kleef een etiket op het doosje met de inhoud en de datum wanneer je de peterselie hebt ingevroren.
Tip
  • Gebruik alleen verse jonge peterselie om te diepvreizen.
  • Je kunt ingevroren peterselie 12 maanden bewaren.
  • Meng de ingevroren peterselie door soep, saus of onder groenten.
  • Wanneer de petersie goed bevroren is kun je de blokjes in een zakje bij elkaar bewaren. Je kunt dan de kleine doosjes hergebruiken voor de volgende 'lading'.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts