Aardbeientaart


Deze taart wordt op dezelfde manier bereid als de fruittaart die ik eerder postte. Je werkt ze af met aardbeien in plaats van gemengd fruit.

Dit heb je nodig:
voor het gebak: 240 g suiker, 140 g melkerijboter, beetje Planta classic om vorm in te boteren, 200 g zefrijzende bloem, 4 à 5 eieren, 1 pakje vanillesuiker - taartvorm met vulrand, bolkom, mixer met kloppers, maatbeker, houten lepel, weegschaal, oven, borsteltje om in te boteren, pottenlikker, 2 taartroosters, 2 pannenlappen
voor de vulling: 1/2 l halfvolle melk, suiker, vanillebloem - kookpot, maatbeker, klopper, tas, vork
voor de afwerking: 700 g verse aardbeien - taartschotel, eventueel taartkant
Zo maak je de taart:
  • Doe de boter, de suiker en de eigelen in de bolkom. Het eiwit breng je in een hoge beker waarin je het makkelijk kunt stijf kloppen.
  • Klop de eiwitten met een mixer en kloppers tot een stevige massa.
  • Klop nu met de mixer en kloppers de ingrediënten in de bolkom tot een lichte homogene massa.
  •  Voeg er de gezeefde bloem bij en mix.
TIP
Plaats de kom op de weegschaal en duw het gewicht telkens terug op nul. Zo hoef je de ingrediënten niet allemaal apart in kommetjes af te wegen.
  • Doe het stijfgeklopt eiwit in de bolkom en meng alles met een houten lepel.
 

  • Beboter de taartvorm en bestrooi met bloem.
  • Breng het deeg in de vorm en verdeel het over de bodem.
  • Bak 35 à 40 minuten in een oven van 150 à 175° C.
  • Ontvorm het gebak:
    • zet de vorm op een taartrooster,
    • maak de randen van het gebak voorzichtig los van de vorm,
    • plaats een tweede taartrooster ondersteboven op het gebak,
    • neem beide roosters stevig vast en keer alles om,
    • neem de vorm voorzichtig van het gebak.
  • Laat het gebak afkoelen op een taartrooster.
Zo maak je de vulling: De vulling is een stevige vanillepudding. Je maakt ze tijdens het bakken van de taart.
  • Kook de melk.
  • Los vanillebloem op in een beetje koude melk en voeg onder voortdurend roeren met een klopper bij de kokende melk.
  • Voeg suiker toe naar smaak.
  • Laat afkoelen en roer regelmatig door de pudding.
Zo werk je de taart af:
  • Plaats de taart op een taartschotel.
  • Verdeel de pudding over de taart tot net onder de taartrand.
  • Was de aardbeien en snijd de kroontje er af. 

  • Schik de aardbeien met de onderkant naar boven op de pudding. 

Reacties

Populaire posts