Rabarbercrumble
De laatste rabarbercrumble die overschiet is een beetje aangebrand. Ik wil hem toch posten (ben ook niet volmaakt) op mijn blog omdat hij gewoon heerlijk is. Inspiratie gehaald uit het nieuwe Ons Kookboek.
Dit heb je nodig: 500 g rabarber, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 g bloem, 90 g melkerijboter - vuurvaste kommetjes, borsteltje om in te boteren, vergiet, mengkom, scherp mes, oven
Zo maak je het:
- Bestrijk de ovenschaaltjes langs de binnenkant met boter.
- Was de rabarberstengels en snijd in stukken van 1 cm. Schik in de vuurvaste kommetjes tot op 1 cm van de rand.
- Meng de suiker met de vanillesuiker en strooi over de rabarberstukjes.
- Snijd de boter in stukjes en meng met je vingertoppen met de bloem en de resterende suikermengeling. Meng tot je een kruimelige masse bekomt.
- Verdeel de boter-bloemmengeling over de rabarber.
- Bak 30 min. in de oven op 225° C.
- Dien warm op. Heerlijk met een bolletje roomijs.
Het ziet er heel smakelijk uit en dat verbrand, als je het niet gezegd had, dan dacht ik dat het mooi bruin krokant gebakken was.
BeantwoordenVerwijderen