Gebakken Sint-Jacobsnootjes met bloemkoolpuree en gemarineerde rode biet

De foto's zijn 'the day after' gemaakt, geen tijd gehad tijdens het etentje. Zou ook maar raar geweest zijn moest ik mijn gerechten aan tafel gaan fotograferen! Op de foto van het voorgerechtje ontbreekt daarom het sneetje brood als afwerking.


Hier het beloofde tussengerecht van zaterdag. Tot dan verliep alles zeer vlot, aperitiefhapjes oké, soep oké! So far so good tot de broodsneetjes werden gegrild. Net iets te lang in de oven zodat de keuken even vol smog hing: snel dampkap op en ramen wagewijd open. Ik heb er 2 kunnen redden, die waren uiteraard voor de gasten.

Dit heb je nodig voor 4 personen
4 sneetjes brood, 12 à 16 verse Sint-Jocobsnoten, 2 eetlepels vloeibare Solo, zout, peper, water - serveerring
voor bloemkoolpuree: 1 sjalot, 1/2e bloemkool, 1 bokaal gevogeltefond, 3 takjes verse tijm
voor gemarineerde rode biet: 1 rode biet, 1/4e bussel bieslook, 3 eetlepels olijfolie

Zo maak je het voorgerecht
·    bloemkoolpuree was de bloemkool en verdeel in roosjes, hak de tijm fijn - pel en snij de sjalot en bak in een steelpan - voeg 1/2e bloemkool en gehakte tijm toe - voeg de gevogeltefond toe en laat 10 min garen tot je een compote krijgt - mix en kruid met peper en zout

·   gemarineerde rode biet: kook de biet gaar (1 u) – snij in kleine dobbelstenen – voeg olijfolie, gehakte bieslook, peper en zout toe
·    snij een rechthoekig stukje brood heel dun in schijfjes (1 schijfje pp) en gril even in de oven
·    leg de Sint-Jacobsnoten 20 min. onder een fijne straal water zodat het vlees vaster wordt - bak ze net voor het opdienen zeer kort (7 sec., zo blijft het binnenste rauw) aan elke kant op een hevig vuur om ze te kleuren

·  schik de borden: plaats een serveerring op het bord en schep er de rode biet in, druk aan en verwijder voorzichtig de ring - schep een laagje bloemkoolpuree op het bord en schik er 3 à 4 Sint-Jacobsnoten op - werk af met het gegrilde brood

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts