Tagliatelle met zalm en preiroom
De beloofde bereidingswijze van het hoofdgerecht van het feestetentje van vorige zaterdag.
Dit heb je nodig voor 4 personen
400 g ongekookte tagliatelle, sap van 1/4e citroen, 3 el gehakte dille, 200 g zalm, zout, peper, 500 g prei, 200 ml room (kookroom light), 2 el vloeibare boter bv. Solo
Zo maak je het
- kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water
- doe 1 el vloeibare boter in een pan, doe de in dunne ringen gesneden prei erbij en voeg het citroensap toe
- roer de room erdoor en laat 5 min. afgedekt op een zacht vuur garen
- voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout
- bereid de zalm in de microgolfoven
- verdeel de gekookte pasta over de borden, schep de preiroom er in het midden over, leg een stuk zalm er bovenop
- dien warm op met broodjes
Reacties
Een reactie posten